9 Temmuz 2015 Perşembe

Topik Tatlısı


Bu tarifte tatlı yiyelim tatlı konuşalım dedik :) 

MALZEMELER:

Hamuru İçin:
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu (10 gr)
1,5 su bardağı irmik
Aldığı kadar un ( Yaklaşık 2-2.5 su bardağı)

Üzeri İçin:
Yarım su bardağı irmik

Şerbeti İçin:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu


Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Şerbeti için şeker ve suyu ortalama 10 dk kaynatalım. 3-4 damla limon suyunu ekleyip soğumaya bırakalım. 

Un dışındaki tüm hamur malzemelerini bir kaba alalım. Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp irmiğe bulayarak yağladığımız tepsiye dizelim. 


Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Pişince ılımış olan şerbetimizi fırından yeni çıkan tatlımıza dökelim. Üzerini kapatıp 2 saat dinlenmeye bırakalım. Servis ederken üzerini hindistan cevizi veya fıstıkla süsleyebilirsiniz. 



Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder