10 Temmuz 2015 Cuma

Tavuklu Elbasan Tava


Genel olarak etle yapıldığı bilinen elbasan tavayı küçük bir farklılık yaparak tavukla denedik. Ve mutlu bir sonuç elde ettik. Siz de bugün bir farklılık yapayım derseniz bu tarifi deneyebilirsiniz.

MALZEMELER:
Tavuk Göğsü
3-4 Patates
Tuz
Karabiber
Kekik

Beşamel Sos İçin:
3 Kaşık tereyağ
3 Kaşık un
3 Su bardağı süt
1 Tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:
Kaşar 


Öncelikle patateslerimizi küp küp doğrayalım ve bor camımızın içine alalım. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirelim ve baharatlarını ekleyelim. Hazırladığımız patatesleri fırına sürelim. 
Tavuklarımızı küp küp doğrayalım ve ısıttığımız tavada soğanlarla pişirelim. Ve beşamel sosumuzu yapmaya başlayalım. Beşamel sosta dikkat etmemiz gereken nokta 1/1 ölçü kullanmaktır. Yani 1 kaşık yağ, 1 kaşık un, 1 su bardağı süt gibi. Bu ölçüden şaşmazsanız kusursuz bir sosa sahip olursunuz. Ben bu tarif için 3 kaşık yağ, 3 kaşık un ve 3 su bardağı süt kullandım. Öncelikle yağı tenceremize alalım. Eridikten sonra unumuzu ekleyelim ve un kokusu çıkana kadar karıştıralım. Daha sonra sütü topaklanma olmaması için yavaş yavaş ekleyelim. Tuzumuzu da atalım. Göz göz olmaya başladığında sosumuz hazır.



Fırından çıkardığımız patateslerin üzerine önce tavukları daha sonra beşamel sosu ekleyelim ve tekrar fırına sürelim.


Bu şekilde biraz pişirdikten sonra rendelediğimiz kaşarı üzerine serpelim ve kızarana kadar tekrar pişirelim.

Ve yemeğimiz hazır. Herkese mutlu geceler, mutlu yemekler :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder