8 Temmuz 2015 Çarşamba

Peynirli Tart




Tart denince akla hep tatlı mı gelir? Bu mutlu tarif tuzlu tartın da oldukça lezzetli olabileceğinin bir kanıtı :) Gelin malzemelere bakalım:


MALZEMELER:


Hamuru İçin:
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı yoğurt
- 6 su bardağı un 
- 1 paket kabartma tozu (10gr)
- 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu İçin:
- 1 fincan sıvıyağ
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt

İçi için:
- Peynir
-Maydanoz



Yapılışı oldukça basit olan hamurumuza başlayalım. Yoğurt ve sıvı yağı bir kaba alalım. Daha sonra un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek ekleyelim ve yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim. 


Hamuru ikiye bölelim, biri diğerinden biraz daha büyük olsun. Büyük olan hamuru tepsimize güzelce yayalım ve rendelenmiş peynir ve maydanozdan oluşan iç harcımızı üzerine yayalım. (Dilerseniz iç malzemeyi değiştirebilirsiniz. Tamamen sizin zevkinize kalmış :)



Kalan küçük hamurumuzla ince şeritler yapıyoruz ve belli aralıklarla tepsimize döşüyoruz.


Gelelim sosuna. 1 fincan yağ, 3 kaşık yoğurt ve iki yumurtayı bir kasede karıştırıyoruz. Oluşan sosu tartımızın her yerine eşit şekilde sürüyoruz. 


Ve tartımız fırına girmeye hazır. 190 derecede pişiriyoruz. 


Ev mis gibi koktu. Kokuya gelen komşumuz da tadına baktı. Biz çok beğendik, şimdi sıra sizde. Haydi mutfağa! :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder