16 Temmuz 2015 Perşembe

Kolay Simit


Sizin de bazı günler, bazı sabahlar, bazı sahurlarda şimdi çıtır çıtır bir simit olsaydı da yeseydik dediğiniz zamanlar oldu mu hiç? Evden çıkmaya üşendiğiniz anda bu kolay simit tarifi yardımınıza koşacak. Pastanelerden satın aldığınız, evde yapılması imkansızmış gibi görülen fakat hiç de öyle olmayan mis kokulu simitleri evde yapmak aslında çok kolay! Sahur için bu simitlerden yapmaya ne dersiniz? O zaman haydi mutfağa!

MALZEMELER:
5 su bardağı un
1 paket instant maya
Yarım yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı su
Yarım yemek kaşığı tuz
3/4 çay bardağı çiçek yağı
1 buçuk su bardağı ılık su
200 gr susam
3 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı çiçek yağı

1 su bardağı ılık suyu, şekeri, tuzu ve mayayı bir kaba alalım, biraz karıştıralım. Üzerine 2 su bardağı unu ekleyip yoğuralım. Ardından kalan yarım bardak suyu, yağı ve kalan 3 su bardağı unu ekleyelim. Hamuru güzelce yoğuralım. Hamurun iyice yoğurulması sonuç için önemlidir. Dinlenmeye alalım.


Daha sonra susamları bir tavada orta ateşte kavuralım. Dinlenmiş hamurdan 8-10 tane bezeler yapalım. Ne kadar küçük yaparsanız simitiniz o kadar ince olacaktır. Ve o kadar çıtır olacaktır. Daha sonra simit şeklini verelim. 


Bir kapta pekmez, 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve yarım bardak suyu karıştıralım. Simidi pekmezli karışıma batıralım ve ardından susama batırıp fırın tepsisinde 10-15 dk mayalanmaya bırakalım. 


180 derecelik önceden ısıtılmış fırınımızda pişmeye bırakalım. 15-20 dakika sonra mis gibi kokan, nar gibi kızarmış simitlerle ve bir fincan çayla nefis ve mutlu bir sahur yapabilirsiniizz :) Herkese mutlu günler :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder