22 Temmuz 2015 Çarşamba

Hafif Tatlı


Bol şerbetli olmasına rağmen bir o kadar da hafif bu tatlıyı daha önce denediniz mi? Bu tatlı özellikle bayramlarda ikram edilen ama hep tabaklarda arta kalan o ağır tatlıların yerine geçmeye aday bir tatlı. Az malzemeyle harikalar yaratmaya ne dersiniz? 

MALZEMELER:
2 yumurta
2 kabartma tozu
3/4 su bardağı sıvıyağ
1/4 margarin
1 su bardağı yoğurt
Aldığı kadar un

Şerbeti İçin:
7 su bardağı şeker
6 su bardağı su

Üzeri için:
Ceviz


Un dışındaki hamur malzemelerini bir kaba koyup karıştıralım. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun yumuşak olmasına dikkat edelim, sertleşsin diye fazla un eklemeyelim. 


Cevizleri isteğinize göre üzerine ekleyin ya da bizim gibi kolaya kaçmak isterseniz hamurun içine koyup da karıştırabilirsiniz. Elde ettiğimiz hamura istediğimiz şekli verebiliriz. Biz hamurumuzu fotoğraftaki gibi şekillendirdik. 



170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Tatlılar fırındayken şerbetimizi hazırlayalım. Şeker ve sudan oluşan şerbetimizi 5-6 dakika kadar kaynatalım ve içine birkaç damla suyu ekleyelim. Hafif pembeleşmeye başladığında tatlılarımızı fırından çıkaralım.


 Şerbetin ilk sıcaklığı geçince şerbetimizin önce yarısını tatlılarımızın üzerine gezdirelim. Tatlının üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyelim. Şerbeti çektikten sonra kalan şerbeti biraz ısıtıp tekrar üzerine gezdirelim ve yine üzerine kapatıp şerbetini çekmesini sağlayalım. Ve tatlımız hazır. Bu kadar çok şekerle hafif tatlı mı olur demeyin. Denediğinize pişman olmayacaksınız. Afiyet bal şeker olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder