13 Temmuz 2015 Pazartesi

Ganaj Yapımı

 Bugün ele alacağımız tarif yapımının neden saklandığını anlayamadığımız ganaj tarifi. Bizim kulladığımız üç çeşit ganaj var. Şekerli hamurlu pastalar için ganaj, pasta aralarına sürmek için ganaj ve pastanın üzerine dökülen çok sertleşmeyen ganaj. Şeker hamurlu pastalar için yaptığımız ganajdan başlayalım:




 Bu ganaj şeker hamurlu pastalarda, pasta soğuduğunda pastaya sağlamlık kazandırır. Keskin kenarlı pastalar için de kullanılabilir. Bu ganaj için malzemelerimiz: 


Bitter ganaj için: 
400 gr bitter çikolata
200 ml süt kreması
Beyaz ganaj için:
600 gr beyaz çikolata
200 ml süt kreması

 Kremayı bir tencereye alalım ve ısıtalım. Ancak kremayı asla kaynatmayalım. Tam kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alalım ve küçük küçük parçalara ayırdığımız çikolataları içerisine atalım. Bir çırpma teli yardımıyla karıştıralım. Ganaj soğuduktan sonra kullanıma hazır hale gelir. Artan ganajı daha sonra ısıtıp kullanabilirsiniz. 
 Pasta aralarında kullanmak için yapılan ganaj: Pastanız daha sağlam olsun istiyorsanız bu ganajı pasta aralarına sürmek için kullanabilirsiniz. 

Bitter ganaj için:
200 gr bitter çikolata
200 ml süt kreması
Beyaz ganaj için:
400 gr beyaz çikolata
200 ml süt kreması
Sütlü çikolatalı ganaj için:
300 gr sütlü çikolata
200 ml süt kreması

Yine aynı şekilde kremayı tencereye alıp kaynama noktasına kadar ısıtalım. Daha sonra ocaktan alıp içine çikolataları ekleyelim. İyice karıştıralım.Soğuduktan sonra kullanıma hazır hale gelir.
Pastaların üzerine dökülen yumuşak ganaj: Bu oldukça akışkan bir ganajdır. 

Bitter ganaj için:
300 gr bitter çikolata
200 ml süt kreması
Beyaz ganaj için:
400 gr beyaz çikolata
200 ml süt kreması

Yine aynı şekilde kremayı tencereye alıp kaynama noktasına kadar ısıtalım. Daha sonra ocaktan alıp içine çikolataları ekleyelim. İyice karıştıralım ve akışkan haldeyken pastamızın üzerine dökelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder