Bitter ganaj için:
400 gr bitter çikolata
200 ml süt kreması
Beyaz ganaj için:
600 gr beyaz çikolata
200 ml süt kreması
Kremayı bir tencereye alalım ve ısıtalım. Ancak kremayı asla kaynatmayalım. Tam kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alalım ve küçük küçük parçalara ayırdığımız çikolataları içerisine atalım. Bir çırpma teli yardımıyla karıştıralım. Ganaj soğuduktan sonra kullanıma hazır hale gelir. Artan ganajı daha sonra ısıtıp kullanabilirsiniz.
Pasta aralarında kullanmak için yapılan ganaj: Pastanız daha sağlam olsun istiyorsanız bu ganajı pasta aralarına sürmek için kullanabilirsiniz.
Bitter ganaj için:
200 gr bitter çikolata
200 ml süt kreması
Beyaz ganaj için:
400 gr beyaz çikolata
200 ml süt kreması
Sütlü çikolatalı ganaj için:
300 gr sütlü çikolata
200 ml süt kreması
Yine aynı şekilde kremayı tencereye alıp kaynama noktasına kadar ısıtalım. Daha sonra ocaktan alıp içine çikolataları ekleyelim. İyice karıştıralım.Soğuduktan sonra kullanıma hazır hale gelir.
Pastaların üzerine dökülen yumuşak ganaj: Bu oldukça akışkan bir ganajdır.
Bitter ganaj için:
300 gr bitter çikolata
200 ml süt kreması
Beyaz ganaj için:
400 gr beyaz çikolata
200 ml süt kreması
Yine aynı şekilde kremayı tencereye alıp kaynama noktasına kadar ısıtalım. Daha sonra ocaktan alıp içine çikolataları ekleyelim. İyice karıştıralım ve akışkan haldeyken pastamızın üzerine dökelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder