9 Şubat 2016 Salı

Kolay Ekler Yapımı

Ekler ne kadar zor bir iş gibi gösterilse de yapımı bir kaç püf noktayla kolaylaştırılabilecek bir tatlıdır. Bu tarifle birlikte sevdiklerinize surprizler hazırlayabilir. Ansızın gelen tatlı krizlerinize evden çıkmadan çözüm bulabilirsiniz. Şu hamuru diye bildiğimiz gerçek adıyla choux hamuruyla hazırlanıp damaklarınızı şenlendirecek bu tarifin malzemelerine bir bakalım şimdi :)

MALZEMELER
Hamuru İçin :

1.5 su bardağı su 
100 gr. tereyağ veya margarin
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
Kreması için :

1.5 çay bardağı şeker 
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
2.5 su bardağı süt
5 gr. vanilya veya vanilin

Üzeri için :
Çİkolata sosu

Bitter çikolata da benmari usulu eritip kullanılabilir.Bunu yanı sıra istediğiniz herhangi farklı bir sosla da değişiklik yaratabilir kendinize özel tatlılar elde edebilirsiniz.

Çoğu zaman pastane vitrinlerinde görüp beğendiğimiz o küçük iştah açan tatlıların aslında göründüğü kadar lezzetli olmadığını anlarız tadına baktığımız o ilk anda :) her ne kadar bütün tatlılarımı kendim hazırlıyor olsam da ne zaman bir pastaneye yolum düşse oturur bir tatlı ve bir çay söylerim kendime ve kendi tatlılarımla kıyaslarım o tatlıları. 
Sonrası mutluluk :) sonrası iyi ki bu işe başlamışımla biten cümleler.

Siz de bu tarifi denediğinizde hak vereceksiniz bana , asla hazır jölemsi kremalar gibi olmayacak kremanız ve bir çok tatlı da da kullanmak isteceyeksiniz ve emin olun o tatlıya da yakışacak bu krema :)

Şimdi yapılışına bir bakalım ;

Öncelikle küçük sayılabilecek bir tencereye 1.5 su bardağı suyu alıyoruz ve kaynamasını bekliyoruz.
kaynadıktan sonra yağımızı da işin içerisine ekleyip eritiyoruz.Eridikten sonra  tuz ve şekeri ekliyoruz.
Daha sonra karıştırarak yavaş yavaş topaklanmasına izin vermeden unu ekliyoruz ve karıştırıyoruz güzelce.

Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.

Soğuduktan  veya parmağımızı yakmayacak kadar ılıdığında ise teker teker yumurtaları ekleyip elimizle karıştırıyoruz. ama unutmayalım yumurtalar sırayla eklenecek. Püf noktası diyebilirim.

Hazırladığımız şu hamurunu bir sıkma torbasına ya da normal bir buzdolabı poşetine koyup , yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinine istediğimiz şekillerde sıkıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika boyunca pişiriyoruz. 30 dakika sonunda kabaran hamurları ters çevirip 5 dakika da böyle pişiriyoruz ve soğumaya alıyoruz.

Krema Yapılışı:
Bu lezzetti kremanın yapılışı oldukça kolay :)
Bütün malzemelerimizi tencereye alıp ocağa koymadan önce karıştırıyoruz, ocağa aldıktan sonra sürekli karıştırmamız gerekiyor.Göz Göz olunca kremamız olmuş demektir.Ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyip soğumaya bırakabilirsiniz.


Daha sonra bu güzel ikiliyi birleştiriyoruz kremayı ekler kabuklarımızın içerilerine dolduruyoruz. Üzerlerine ise soğuk çikolata sosu söküp buzdolabında bir kaç saat dinlendiriyoruz :) 

Tekrar görüşmek dileğiyle, Afiyet Olsun.:)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder